Cum să utilizezi un stick USB bootabil cu Windows pentru repararea Boot Manager-ului în mediul UEFI

Bogdanov64

New member
Înscris
8 Dec 2023
Mesaje
1
Scor reacție
2
Atunci când întâmpini probleme cu sistemul de operare Windows și ai nevoie să repari Boot Manager-ul, poți utiliza un stick USB bootabil pentru a accesa Command Prompt (CMD) și a rezolva problema. Acest ghid simplu îți va arăta pașii esențiali pentru a realiza acest proces.

Pasul 1: Utilizează un Stick USB Bootabil cu Windows

Primul pas este să creezi un stick USB bootabil cu sistemul de operare Windows. Poți face acest lucru folosind instrumente precum Windows Media Creation Tool sau Rufus, descărcând imaginea ISO a sistemului de operare Windows și creând un stick USB bootabil cu aceasta.


Pasul 2: Accesează Command Prompt

Inserează stick-ul USB în portul USB al calculatorului și pornește sau repornește sistemul. Asigură-te că setarea BIOS-ului este configurată pentru a boota de pe stick-ul USB. Odată ce sistemul începe să booteze de pe stick-ul USB, vei vedea ecranul de instalare a Windows. Aici, alege „Repararea computerului”, apoi selectează „Soluții de pornire” și, în cele din urmă, „Command Prompt”.


Pasul 3: Deschide Notepad din Command Prompt

În fereastra Command Prompt (CMD), tastează comanda „notepad” și apasă Enter. Aceasta va deschide o fereastră Notepad în CMD, unde vei putea introduce comenzile necesare.


Pasul 4: Deschide File Explorer

În fereastra Notepad, apasă simultan tastele „CTRL + O” sau selectează „File” și apoi „Open”. Aceasta va deschide File Explorer în CMD, unde trebuie să cauți unitatea cu fișierele de utilizator și fișierele Windows.


Pasul 5: Închide Fereastra File Explorer și Tastăază Comanda BCDBOOT

După ce ai identificat unitatea cu fișierele de utilizator și fișierele Windows în File Explorer, închide fereastra și revino la fereastra Command Prompt. Aici, tastează comanda:

Cod:
BCDBOOT [LITERA_PARTITIE]:\WINDOWS

Asigură-te că înlocuiești „[LITERA_PARTITIE]” cu litera corespunzătoare a unității unde este instalat Windows.


Concluzie

Prin urmarea acestor pași, vei utiliza un stick USB bootabil cu Windows pentru a accesa Command Prompt și a repara Boot Manager-ul. Această procedură poate fi utilă atunci când întâmpini probleme legate de încărcarea sistemului de operare și este o modalitate eficientă de a restabili funcționalitatea sistemului tău Windows.
 
Ultima editare de un moderator:
Back
Sus